Duo Adela

Sinds 2014 vorm ik met sopraan Lotte Veltman Duo Adela. We geven regelmatig concerten en spelen tijdens jubilea, verjaardagen en congressen. De combinatie zang - gitaar ademt een intieme sfeer uit en is tegelijkertijd verrassend expressief.
Ons repertoire is zeer gevarieerd. We spelen liederen uit alle windstreken en stijlperiodes. Op ons repertoire staan onder andere werken van John Dowland, Franz Schubert, Benjamin Britten en Manuel de Falla.
Voor informatie over optredens, kijk in de Agenda. Wilt U ons boeken? Kijk bij Contact.

Nederlands Jeugd Gitaarorkest (NJGO)

Sinds december 2014 ben ik lid van het NJGO.
Het NJGO is hét topgitaarorkest van Nederland en bestaat uit een 20-tal aanstormende talenten. Sinds het eerste optreden in 2005 heeft het NJGO al meer dan 30 concerten op haar naam staan, variërend van openluchtconcerten in het Vondelpark tot optredens in diverse concertzalen en met solisten zoals shakuhachi-meester Andrew McGregor, het Groningen Gitaarduo, Zo.o. guitar duo en de wereldberoemde gitarist Pepe Romero.
Het NJGO bestaat uit gevorderde spelers, waaronder conservatoriumstudenten en onlangs afgestudeerden, maar ook enthousiaste amateurs. Het orkest repeteert op projectbasis in Utrecht en geeft bijzondere concerten door het hele land.

Concerten waar ik aan meedoe staan in de Agenda. Klik hier voor de website van het NJGO.

 

 

Duo Borealis

Duo Borealis bestaat uit de twee jonge gitaristes Kristina O. Vårlid (Noorwegen) & Ilse Hoekstra (Nederland). Beiden hebben aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen gestudeerd bij de Servische gitariste Sabrina Vlaskalic.

Tijdens haar concerten geeft Duo Borealis een breed beeld van wat de klassieke gitaar te bieden heeft. In zowel solo- als duo-repertoire maakt het publiek kennis met alle verschillende klanken die de gitaar te bieden heeft. Naast origineel werk worden ook (deels zelfgeschreven) arrangementen uitgevoerd van muziek van o.a. Debussy en Grieg. In de solostukken die Kristina en Ilse spelen, proberen ze ook de connectie met elkaar te maken. Weet u bijvoorbeeld wat de connectie is tussen de Duitse Barokcomponist Johann Sebastian Bach en de Britse twintigste-eeuwse componist Malcolm Arnold? Kristina en Ilse vertellen het u graag!

Voor informatie over optredens, kijk in de Agenda. Wilt U ons boeken? Kijk bij Contact. Voor Kristina haar website, klik hier