GITAARLES

Naast concerten geef ik sinds enkele jaren gitaarles in Groningen (stad, Korrewegwijk). De gitaar is een erg veelzijdig instrument waar je veel kanten mee op kunt. In mijn lessen probeer ik mijn leerlingen ook een zo breed mogelijk beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is op de gitaar. De basis van waaruit ik lesgeef is klassiek, wat een goede basis geeft om op verder te bouwen. Daarnaast probeer ik mijn leerlingen zo veel mogelijk verschillende stijlen (klassiek, spaans, fingerstyle, pop, etc.) bij te brengen. Daarin luister ik ook naar de voorkeur van de leerling en pas ik mijn lessen daarop aan.

Tijdens mijn lessen is er aandacht voor zowel melodie- als akkoordspel. Je leert verschillende muzieknotaties te lezen (notenschrift, tablatuur, akkoorden) en verschillende gitaartechnieken (klassieke aanslag, strummen, etc.) te gebruiken. Daarnaast probeer ik waar mogelijk ook aandacht te besteden aan ensemblespel. Dit kan door mee te spelen met een cd, maar bijvoorbeeld ook door samen te spelen met mij, een andere leerling of een vriend/vriendin.

Mijn lessen duren wekelijks een half uur. Er is ook een mogelijkheid om met twee of drie personen tegelijkertijd les te nemen. In dit geval kan de lestijd verlengd worden tot drie kwartier. Voor mijn lessen maakt het niet uit of je jong of oud, beginner of gevorderd bent. Ik pas mijn lessen aan naar het niveau en de behoeften van de leerling.

Mocht u interesse hebben in het volgen van lessen of iets willen vragen, stuur mij dan een email. Voor een prijsindicatie kunt u mij ook mailen. Een proefles is gratis.